Η κυβέρνηση του Οντάριο αποκάλυψε ένα σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο η επαρχία θα αρχίσει να επαναλαμβάνει με ασφάλεια τις προγραμματισμένες χειρουργεία και τις επεμβάσεις, που είχαν ελαττωθεί από τις 15 Μαρτίου.

Αν και ακόμη δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας για να επιστρέψουν στην κανονικότητα οι επεμβάσεις και τα χειρουργεία, η κυβέρνηση του Οντάριο έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο για το πως θα επιστρέψουν αυτά σιγά σιγά στην κανονικότητα.

«Λαμβάνουμε μια υπεύθυνη και σταδιακή προσέγγιση για να ξαναρχίσουμε τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, μια που θα διατηρήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ισχυρό, θα προστατεύσει το προσωπικό και τους ασθενείς της πρώτης γραμμής μας και θα διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία μας θα παραμείνουν προετοιμασμένα για κάθε πιθανό ξέσπασμα ή έξαρση του COVID-19», είπε ο πρωθυπουργός του Οντάριο, κ. Doug Ford, την Πέμπτη.

«Ζητάμε κάθε νοσοκομείο να βρει ένα κατάλληλο σχέδιο με βάσει τις ανάγκες της κοινότητας του και να καταλάβει τι χρειάζεται να κάνει. Μαζί μπορούμε να επαναφέρουμε τις χειρουργικές επεμβάσεις το συντομότερο δυνατό.»