(Photo Credit: davorbozo – stock.adobe.com)

Η  Βουλευτής του Κέιμπριτζ Οντάριο, κα Μπελίντα Καραχάλιος, η οποία είναι παντρεμένη με Έλληνα ομογενή, δεν έχει πλέον θέση στο Προοδευτικό Συντηρητικό Κόμμα καθώς στην πρόταση του πρωθυπουργού της επαρχίας, κ. Νταγκ Φορντ, εκείνη δήλωσε κατά. Ο Νόμος 195 έχει σκοπό την επέκταση των μέτρων για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωση που ο Πρωθυπουργός απέστειλε στο CBC News αναφέρει: «Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των πολιτών του Οντάριο. Ο Nόμος 195 είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο που προστατεύει κάθε πολίτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.»

Η κα Καραχάλιος από λογαριασμό που δεν είναι το επίσημο email του Οντάριο απέστειλε την δήλωση λέγοντας πως «Αφαιρώντας τη δυνατότητα των Βουλευτών του Οντάριο να εξετάσουν, να συζητήσουν και να ψηφίσουν για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στους πολίτες της επαρχίας, ο Νόμος 195 ουσιαστικά σιωπά κάθε Βουλευτή του Οντάριο σχετικά με το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα η νομοθεσία μας.»

Η τοποθέτηση της τη βρίσκει σύμφωνη με την αντιπολίτευση που τη συνεχάρη για τη κίνηση της αυτή. Ο Gilles Bisson, ο ηγέτης του NDP, στην ανακοίνωση του αναφέρει συγκεκριμένα «Ο Πρωθυπουργός έκλεισε απότομα την νομοθεσία για το καλοκαίρι. Με τον Νόμο 195 ο Φορντ δίνει στον εαυτό του με πρωτοφανή και αντιδημοκρατικό τρόπο την εξουσία να φτιάξει κανόνες μυστικά πίσω από κλειστές πόρτες. Η επίσημη αντιπολίτευση στο Οντάριο συγχαίρει την κα Καραχάλιου για την ηθική της στάση.»

Η κα Καραχάλιου εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στο Κέιμπριτζ συγκεντρώνοντας το 37% των ψήφων, νικώντας την Kathryn McGarry, που τελικά εκλέχθηκε Δήμαρχος του Κέιμπριτζ Οντάριο.

Ο Νόμος 195 πέρασε και πλέον η κυβέρνηση του Οντάριο έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα έως και δύο χρόνια,  χωρίς να χρειαστεί η ψήφος της Βουλής.