Στην εφημερίδα μας, εδώ και δυο μήνες, έχουμε τηλέφωνα και επισκέψεις Ελλήνων επιχειρηματιών της Ντάνφορθ που πλέον έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο για την καταβολή του ενοικίου.
Φυσικά, δεν είναι δικά μου τα κτίρια και δεν πληρώνω τους λογαριασμούς κανενός κτιρίου. Ο κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να δει και να λογοσταθμήσει την κατάσταση που επικρατεί λόγω τις πανδημίας. Και τι εννοώ;
Με το να παραδίδουν τα κλειδιά και να κλείνουν οι επιχειρήσεις δεν νομίζω ότι, σε τέτοιες εποχές, εξυπηρετεί και τον ιδιοκτήτη. Μήπως πρέπει λοιπόν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να επιμεριστούν ένα μέρος της μεγάλης ζημιάς που έφερε αυτή η πανδημία;
Πραγματικά σπαράζει η καρδιά μου να βλέπω το ένα μετά το άλλο να κλείνουν μαγαζιά και γραφεία στην Ελληνική Ντάνφορθ. Να βλέπω μαγαζιά με τεράστια ιστορία στον Ελληνισμό με κλειστές τις πόρτες και που ίσως δεν θα ξανανοίξουν ποτέ.
Σ’ αυτό το σημείωμα δεν θα μπω σε ονόματα και λεπτομέρειες, αλλά θα φέρω ένα παράδειγμα από ένα Ελληνικό εστιατόριο με τεράστια ιστορία στην Ντάνφορθ που βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο επιχειρηματίας κ Νίκος Παρούσης, λόγω των απαιτήσεων του Έλληνα ιδιοκτήτη του κτηρίου να θέλει ν’ ανεβάσει το ενοίκιο εν μέσου κρίσης. Είναι απίστευτο!!!
Το Πάνθεον, και μερικά άλλα εστιατόρια, κρατούν την ιστορία της Ντάνφορθ με την ποιότητα του φαγητού. Γιατί αυτή η εκμετάλλευση; Φυσικά, ο κ. Παρούσης, γνωστός για την ηθική και τον επαγγελματισμό του, δεν δέχθηκε και αποφάσισε να κρατήσει το μισό εστιατόριο (γιατί είναι δύο διαφορετικά κτήρια) και να συνεχίσει να προσφέρει το ποιοτικό φαγητό του σε Έλληνες και ξένους καλοφαγάδες.
Νομίζω ότι είναι ένα καλό μήνυμα ότι θα πρέπει, ειδικά εμείς οι Έλληνες που ξέρουμε από δύσκολες καταστάσεις, να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν να βγάζουν απ’ την μύγα ξύδι, γιατί θα βλέπουν τα μαγαζιά τους ξενοίκιαστα για πολύ καιρό (και αυτό είναι εγγύηση).
Ας δούνε λοιπόν όλοι με μεγαλύτερη κατανόηση αυτή την κατάσταση και να συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες στην ζημιά αυτές τις δύσκολες εποχές. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ με λεπτομέρειες από μαρτυρίες επιχειρηματιών απ’ όλους τους κλάδους.

Ο φίλος σας,

Θανάσης Κουρτέσης

Εκδότης/Παραγωγός