Ούτε οι ομογενείς στο Τορόντο  ξέχασαν την αιματηρή επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο την 20η Ιουλίου του 1974. Πως άλλωστε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τα άδελφια μας που έπεσαν για την πατρίδα και όλους τους αγνοούμενους της τουρκικής κτηνωδίας.

Την 18η Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Καναδά, κ.κ. Σωτήριο, τελέστηκε μνημόσυνο προς τιμήν των ηρωικών πεσόντων της Κύπρου. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος έδωσε το βήμα στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου, κ. Βασίλειο Φιλίππου, για να τονίσει την σημασία που έχει σήμερα η συνέχιση του αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου.

Στην συνέχεια η Κυπριακή Ομοσπονδία Καναδά με την πρόεδρο κα Χριστίνα Αμυγδαλίδη και το Δ.Σ. ακολούθησε γεύμα στο Metropolitan Centre, καθώς τα μέτρα για την δημόσια προστασία τα επέτρεπαν. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν επίσης  από την Κυπριακή Κοινότητα Τορόντο, η πρόεδρος κα Ειρήνη Ραμφάλη, η Κυπριακή Κοινότητα Μισισάγκα, με τον πρόεδρο κ. Αρίστο Μινά, ο Βουλευτής, κ. Άρης Μπαμπικιάν και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Μαντάς. Ο κ. Μαντάς και ο κ. Μπαμπικιάν στο γεύμα τόνισαν κι αυτοί με την σειρά τους στην ομιλία τους τη σημασία για τον αγώνα προς την ελευθερία της κατεχόμενης Κύπρου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί…

ΥΓ: Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, κα Τασία Σωτηροπούλου και τις κυρίες της Φιλοπτώχου για το υπέροχο γεύμα και την εξυπηρέτηση.

Ο π. Απόστολος Γκόλιας Hellas News Editor | Hellas News

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τέλεσε το Μνημόσυνο και την Θεία Λειτουργία Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News