Αγαπητοί φίλοι, 

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για τα θετικά σας σχόλια σχετικά με το πρώτο ενημερωτικό φυλλάδιο της Ελληνικής Κοινότητας που κυκλοφόρησε η Νέα Διοίκηση τον περασμένο μήνα. Στόχος μας είναι να σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα με τα τελευταία νέα, πληροφορίες και δράσεις της Κοινότητας μας. 

 

Αξιοσημείωτα γεγονότα του Μάρτη  2022:

Ο μήνας Μάρτης έχει καθιερωθεί Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής κληρονομιάς από το Toronto District School και μαθητές των ελληνικών σχολείων και του TDSB συμμετείχαν σε διάφορες μαθησιακές δραστηριότητες που προβάλλουν τη συνεισφορά των αρχαίων και σύγχρονων ελλήνων και ελληνίδων στην παγκόσμια ιστορία.

 

Η 25η Μαρτίου είναι Διπλή Γιορτή: 

 

  • Εθνική Επέτειος –  Αφετηρία της εθνικής μας  παλιγγενεσίας

 

Με μεγάλη χαρά ξαναείδαμε την γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει περήφανα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Ντάνφορθ. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας και όλους τους συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους ήρωες του παρελθόντος αλλά και να διαδώσουν μαζί μας τα πανανθρώπινα μηνύματα της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

 

  • Θρησκευτική Γιορτή – Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Ευαγγελισμός =   εύ (καλή) και αγγελία (είδηση)

 

Η είδηση  της ενανθρωπήσεως του Λόγου του Θεού είναι η μεγαλύτερη είδηση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το ενημερωτικό δελτίο πατήστε εδώ