Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Το πρώτο Οικονομικό Φόρουμ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Sheraton στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά. Το Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Initiative Canada καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνο-Καναδικού και του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Ελληνικός Χρυσός και Eldorado Gold, και υποστηρικτές η Eurobank και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Πολύ σημαντικές ήταν οι επισκέψεις από την Ελλάδα του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος ήταν ένας από τους «οραματιστές» του συγκεκριμένου φόρουμ καθώς κι ο ίδιος – έχοντας σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο – έχει υπάρξει κάτοικος αυτής της πόλης. Ακόμη από ελληνικής πλευράς στο Τορόντο βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, η  Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, CEO του Υπερταμείου, η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς και ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά έδωσε το «παρών» και συμμετείχε σε συζήτηση ο Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, François-Philippe Champagne.  Από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρούσες ήταν επίσης οι Βουλευτίνες κα Άννα Κουτράκης και κα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου. Από την επαρχιακή κυβέρνηση του Οντάριο η ελληνικής καταγωγής Βουλευτής, κα Έφη Τριανταφυλλόπουλος, συμμετείχε σε πάνελ. Επίσης από την επαρχιακή κυβέρνηση ο Βουλευτής και γνωστός φιλέλληνας, κ. Άρης Μπαμπικιάν, ήταν εκεί. Κορυφαία ήταν και η παρουσία του επίσης φιλέλληνα και προέδρου της μεγάλης εταιρείας Fairfax Financial Holdings Limited, κ. Prem Watsa, ο οποίος μίλησε για την δική του εμπειρία που αφορούσε την οικονομική «μεταμόρφωση» και εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας, η οποία παρά τις δυσκολίες που πέρασε είναι πλέον σε ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο, τέτοιο που αποτελεί μια χώρα με ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον την οποία εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Από Ελληνοκαναδικής πλευράς, όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί,  έδωσαν το «παρών» αρκετές σημαντικές φυσιογνωμίες από το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Μερικοί από αυτούς είναι: ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά, κ.κ. Σωτήριος, η Πρέσβης του Καναδά, κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο Γενικός Πρόξενος στο Τορόντο, κ. Παναγιώτης Αντωνάτος, η Γενική Πρόξενος του Μόντρεαλ, κα Κατερίνα Βαρβαρίγου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, Δρ. Γεώργιος Τσούκας, ο πρόεδρος του Καναδό-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του HHF, κ. Τόνυ Λουράκης, καθώς κι γνωστοί κι επιτυχημένοι επιχειρηματίες όπως ο κ. Τζιμ Κρομμύδας, κ. Στηβ Κριάρης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Τζιμ Καρύγιαννης, ο γνωστός δικηγόρος κ. Καπέλος κι άλλοι.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «Ελληνο-καναδικές εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις» που διοργανώθηκε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Toronto Economic Forum με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών. κ. Σμυρλής αναφέρθηκε σε φορείς που βοηθούν στην καλλιέργεια των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, όπως το Hellenic Canadian Board of Trade, το Canada Greece Chamber of Commerce, την πρωτοβουλία ‘The Hellenic Initiative Canada’ και την Enterprise Greece, αλλά και στον καταλυτικό ρόλο των ιδιωτικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, τις οποίες η πολιτεία οφείλει να διευκολύνει. «Στην κατεύθυνση αυτή», είπε ο Γενικός Γραμματέας, «σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας».

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την εμπορική συμφωνία των δύο χωρών μεταξύ του Καναδού υπουργού, κ. , François-Philippe Champagne, και του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση, οι οποίοι αστειεύτηκαν πως από την πρώτη τους γνωριμία έγιναν «κολλητοί». Ο Καναδός υπουργός αναφέρθηκε στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA) και τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να αναπτύξουν ακόμη πιο στενούς δεσμούς και νέες συνεργασίες αλλά και συμφωνίες που αφορούν στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. «Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, είναι η ώρα να κοιτάξουμε τις χώρες που παρέχουν αξιοπιστία, σταθερότητα και με τις οποίες μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και πιστεύω ότι με αυτήν την έννοια, ο Καναδάς και η Ελλάδα μπορούν να κάνουν πολλά σε συνεργασία», σημείωσε ο κ.Champagne.

Ο Έλληνας αναπληρωτής επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία και τον ρόλο της ομογένειας του Καναδά.  Σε ό,τι αφορά τη CETA ο κ.Παπαθανάσης επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εκκρεμή ζητήματα αλλά όταν αυτά επιλυθούν, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας. Αναφερόμενος στις Ελληνο-καναδικές σχέσεις, τόνισε ότι φέτος οι δύο χώρες γιορτάζουν 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ότι στέκονται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Τη συζήτηση συντόνισε η κα Κατερίνα Σώκου, ανταποκρίτρια του Washington DC και μέλος του Συμβουλίου του The Hellenic Initiative-Canada.  Η κα Σώκου συντόνισε και τη συζήτηση της Γενικής Γραμματέας Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρας Σδούκου, με τον κ. Κωνσταντίνο Καραγιαννόπουλο, CEO της Neo Performance Materials, και με την κα Kathrine Farris, Ιδρύτρια και CEO της Vital Energy.

«Το όραμα για την πράσινη μετάβαση παρέμεινε ενεργό και καθώς δεν παρεκκλίναμε από τις πολιτικές μας και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους», τόνισε η κα Σδούκου και πρόσθεσε πως ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσχέραινε την κατάσταση η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει την εξάρτηση της από τη Ρωσία. Επεσήμανε, επίσης, πως η Ελλάδα θέλει να καταστεί ενεργειακό κέντρο και  να έχει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας καθώς έχει τη δυναμική και βρίσκεται σε εξαιρετική γεωστρατηγική θέση ως ένα σταυροδρόμι τεσσάρων ηπείρων. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Καραγιανόπουλος σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νέοι με καλή μόρφωση και πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο πώς οι ξένες εταιρείες και οι Καναδικές εν προκειμένω, θα επενδύσουν και στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Πρόσθεσε επίσης ότι η ενεργειακή μετάβαση είναι μια τεράστια ευκαιρία και δημιουργεί πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Τη συζήτηση για την πιθανή συνεργασία του Καναδά και της Ελλάδα μέσα από όλες τις πτυχές της τεχνολογίας συντόνισε η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Συνιδρύτρια και CEO EVIA IP Ltd. Ο γνωστός επιχειρηματίας, κ. Τόνυ Λουράκης, CEO της Fleet Complete και πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει δείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον τομέα της καινοτομίας και ο ίδιος διατηρεί επιχειρήσεις στην Αθήνα με στελέχη από διάφορα μέρη του κόσμου και στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Cosmote. Όπως σημείωσε ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών η γραφειοκρατία στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά μέσω της δημιουργίας του πόρταλ gov.gr.

Ο κ. Διονύσης Πρωτόπαπας σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ των κ. Κωνσταντίνου Τζεμπελίκου, Managing Partner στην Elysian Project και του κ. Νίκου Στάμου, Διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων της Enterprise Greece.  Όπως είπε ο κ.Τζεμπελίκος στο παρελθόν, όταν και ο ίδιος προσπάθησε να επενδύσει στην Ελλάδα το περιβάλλον ήταν απογοητευτικό ενώ σήμερα διατηρεί 8 εταιρείες σε τομείς που αφορούν τα κτηματομεσιτικά, την καινοτομία, τις μεταφορές κ.α. Από την πλευρά του ο Νίκος Στάμου τόνισε ότι πλέον το περιβάλλον στην Ελλάδα έχει αλλάξει και έχει γίνει πολύ φιλικό προς τους επενδυτές βοηθώντας την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Ήταν μια πραγματικά άριστη διοργάνωση κι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα -κι όχι μόνο- καθώς το Τορόντο, που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επιχειρηματιών κι οικονομικών φόρουμ από όλο το κόσμο, βάζει στον χάρτη και τους ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες, μικρούς ή μεγάλους.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ:

Ο Πρώην Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ, με τον κ. Τζιμ Κρομμύδα CHRISTIANA QESKO
Από το αριστερά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Παναγιώτης Αντωνάτος, με τον πρώην Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ, και τον κ. Θεόφιλο Αργίτη από το Bloomberg News CHRISTIANA QESKO
Η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με τον κ. Τζον Σώτο, Πρόεδρο του Hellenic Initiative Canada και τον κ. Βασίλη Φάτση CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Διονύσης Πρωτόππαπας, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο, με τον πρόεδρο της Krinos Foods, κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη, και τον κ. Βασίλειο Τσιάνο, πρόεδρο του Hellenic Canadian Board of Trade CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
H Βουλευτής του Οντάριο, κα Έφη Τριανταφυλλόπουλος, με τον πρώην Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ CHRISTIANA QESKO
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Κατσίγιαννης και ο κ. Τζιμ Κρομμύδας CHRISTIANA QESKO
Από τα αριστερά η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Πρέσβης, κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Τορόντο, κ. Παναγιώτης Αντωνάτος και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ, κα Κατερίνα Βαρβαρίγου CHRISTIANA QESKO
H κα Άννα Κουτράκης και η κα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, Βουλευτίνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Καναδά στην περιοχή του Μόντρεαλ CHRISTIANA QESKO
O Αρχιεπίσκοπος Καναδά, κ.κ. Σωτήριος, με τον πατήρ Τριαντάφυλλο CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Στηβ Κριάρης, ο κ. Τζορτζ Ροσσολάτος και ο κ. Τζον Βαβίτσας CHRISTIANA QESKO
Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ.κ. Σωτήριο, και τον πατήρ Τριαντάφυλλο CHRISTIANA QESKO
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, Δρ. Γεώργιος Τσούκας, με τον κ. Τζίμμη Κρομμύδα CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Δημήτρης Καρύγιαννης και ο κ. Βασίλειος Φάτσης CHRISTIANA QESKO
Ο πρώην Καναδός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Συμεών Τσομώκος, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Τζον Σώτος, Πρόεδρος του Hellenic Initiative Canada CHRISTIANA QESKO
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
Η Πρέσβης της Ελλάδος στον Καναδά, κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου CHRISTIANA QESKO
κ. Τόνυ Λουράκης, πρόεδρος του HHF CHRISTIANA QESKO
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης CHRISTIANA QESKO
Με βίντεο μίλησε ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημιουργίας Θέσεων Εργασίας και Εμπορίου του Οντάριο, κ. Victor Fedeli CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Πρεμ Γουάτσα, φιλέλληνας και προέδρος της μεγάλης εταιρείας Fairfax Financial Holdings Limited, CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Βασίλειος Τσιάνος, πρόεδρος του Hellenic Canadian Board of Trade CHRISTIANA QESKO
Από τα δεξιά ο κ. Συμεών Τσομώκος, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο κ. Πρεμ Γουάτσα, και ο πρόεδρος του Hellenic Initiative, κ. Τζον Σώτος CHRISTIANA QESKO
Για τις Ελληνο-Καναδικές σχέσεις μίλησαν η κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Βουλευτής και Βοηθός του Υπουργού Ανάπτυξης κι Εμπορίου του Οντάριο, ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, η κα Σοφία Κουνεκάκη – Εφραίμογλου Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Κατσίγιαννης, Πρόεδρος του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο κ. Νίκος Μαντάς, Δημοτικός Σύμβουλος στο Scarborough Agincourt CHRISTIANA QESKO
H κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Βουλευτής και Βοηθός του Υπουργού Ανάπτυξης κι Εμπορίου του Οντάριο CHRISTIANA QESKO
O Aναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, με τον κ. Αθανάσιο Κουρτέση, εκδότη της Hellas News CHRISTIANA QESKO
H κα Σοφία Κουνεκάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου CHRISTIANA QESKO
H Bουλευτής της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κα Άννα Κουτράκη με τον πρώην ομοσπονδιακό Βουλευτή και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Καρύγιαννη CHRISTIANA QESKO
Από τα αριστερά η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Βουλευτής του Οντάριο, κ. Άρης Μπαμπικιάν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γερουσιαστής, Λου Ραπτάκης, η Βουλευτής του Οντάριο, κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, η πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπρορικού Επιμελητηρίου, κα Σοφία Εφραίμογλου και η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου CHRISTIANA QESKO
Η κα Ευγενία Μανωλίδου, Διευθύντρια της Ελληνικής Αγωγής με τον κ. Αθανάσιο Κουρτέση CHRISTIANA QESKO
Η κα Αλεξοπούλου ανάμεσα από τον Γενικό Πρόξενο, κ. Παναγιώτη Αντωνάτο, τον πρόεδρο του HHF, κ. Τόνυ Λουράκη, τον κ. Γιώργο Κερογλίδη, τον κ. Τζον Βαβίτσα και τον κ. Ηλία Δεμάνγκο CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Σπύρος Βολονάκης με τον κ. Αθανάσιο Κουρτέση CHRISTIANA QESKO
Από το Μόντρεαλ επσικέφθηκαν η Γενική Πρόξενος, κα Κατερίνα Βαρβαρίγου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Δρ. Γεώργιος Τσούκας, η Βουλευτής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου και ο Gerry Sklavounos, πρόεδρος της Hygaemon Strategy Group CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Αθανάσιος Κουρτέσης και ο κ. Δημήτρης Καρύγιαννης CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
Από τα αριστεράη πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπρορικού Επιμελητηρίου, κα Σοφία Εφραίμογλου, ο Βουλευτής του Οντάριο, κ. Άρης Μπαμπικιάν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η κα Ευγενία Μανωλίδου, η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, η Βουλευτής του Οντάριο, κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου και ο Γερουσιαστής, Λου Ραπτάκης CHRISTIANA QESKO
Η Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, με τον κ. Αθανάσιο Κουρτέση CHRISTIANA QESKO
Από τα αριστερά ο Βουλευτής του Οντάριο, κ. Άρης Μπαμπικιάν, η Βουλευτής του Οντάριο, κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η κα Άννι Κουτράκης Βουλευτής της ομοσμπονδιακής Κυβέρνησης, ο Γερουσιαστής, κ. Λου Ραπτάκης και η Βουλευτής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου CHRISTIANA QESKO
Στη συζήτηση για το τοπίο των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα συντονίζει ο κ. Διονύσης Πρωτόπαπας σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο. Συζήτασν οι κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, CEO του Υπερταμείου, η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο κ. Βασίλειο Τσιάνος, πρόεδρος του Hellenic Canadian Board of Trade CHRISTIANA QESKO
H κα Κατερίνα Σώκου, ανταποκρίτρια του Washington DC και μέλος του Συμβουλίου του The Hellenic Initiative-Canada συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματές Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, κ. Ορέστη Καβαλάκη CHRISTIANA QESKO
H Bουλευτής της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κα Άννα Κουτράκη CHRISTIANA QESKO
Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου CHRISTIANA QESKO
Για τις επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα του Τουρισμό συνομίλησαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, και ο Μαρκ Νασρ, Αντιπρόεδρος των Προϊόντων και του Μάρκετινγκ της Air Canada. Την συνομιλία συντόνισε η κα Λαμπρινή Λίτσα από το Hellenic Canadian Board of Trade CHRISTIANA QESKO
Συζήτηση για τις επενδύσεις σε μικρή χώρα και την παγκοσμιοποίηση των εταιρειών από τον πρόεδρο της Coca-Cola στην Ευρώπη, κ. Νίκο Κουμέττη, την δικηγόρο Γιονίντα Κουκίου, τον ιδρυτή της Β2Β Wave, κ. Αλέξανδρο Σεϊμανίδη και τον πρώην αντιπρόεδρο διαχείρισης πλούτου στην RBC, κ. Μάικλ Λαγόπουλο. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Βασίλειο Τσιάνος CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
Για τα ελληνικά προϊόντα στον Καναδά συζήτησαν ο πρόεδρος της Krinos Foods, κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης, η κα Άννα Αντωνοπούλου, από το Corner Collection, ο κ. Γιώργος Μαυρουδής, Πρόεδρος της Guardian Capital Group και ο πρόεδρος του LCBO, κ. Γιώργος Σολέας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Θεόφιλος Αργίτης από το Bloomberg News CHRISTIANA QESKO
Ο πρόεδρος της Krinos Foods, κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης CHRISTIANA QESKO
Ο πρόεδρος του LCBO, κ. Γιώργος Σολέας CHRISTIANA QESKO
Η κα Ευγενία Μανωλίδου με τον κ. Συμεών Τσομώκο CHRISTIANA QESKO
Ο πρόεδρος του Nationa Ethnic Press and Media Council of Canada, κ. Θωμάς Σάρας ήταν παρών CHRISTIANA QESKO
Η κα Σώκου συντόνισε και τη συζήτηση της Γενικής Γραμματέας Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρας Σδούκου, με τον κ. Κωνσταντίνο Καραγιαννόπουλο, CEO της Neo Performance Materials, και με την κα Kathrine Farris, Ιδρύτρια και CEO της Vital Energy CHRISTIANA QESKO
Ο κ. Διονύσης Πρωτόπαπας σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ των κ. Κωνσταντίνου Τζεμπελίκου, Managing Partner στην Elysian Project και του κ. Νίκου Στάμου, Διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων της Enterprise Greece CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την εμπορική συμφωνία των δύο χωρών μεταξύ του Καναδού υπουργού, κ. , François-Philippe Champagne, και του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
O Γερουσιαστής του Rhodes Island, κ. Λου Ραπτάκης CHRISTIANA QESKO
Η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Συνιδρύτρια και CEO EVIA IP Ltd CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
Ο γνωστός επιχειρηματίας, κ. Τόνυ Λουράκης, CEO της Fleet Complete και πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) CHRISTIANA QESKO