Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη το 2018, με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων το οποίο εστιάζει στην αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης (Obamacare).

Την εν λόγω πληροφορία μετέδωσε μέσω έκθεσης του την Δευτέρα το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (CBO).

«Η CBO και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) εκτιμά ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, συγκριτικά με την ισχύουσα νομοθεσία» εξηγεί η έκθεση.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει: «Το 2026, η εκτίμηση είναι ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι, συγκριτικά με τους 28 εκατομμύρια που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη φέτος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

Την ίδια στιγμή, όπως επεσήμανε η CBO, «το νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία».